Velkommen til Slow Down

Share Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Stilsikker styling, tolkninger af tidens bæredygtige bølger og tusind tanker fra inspirerende kvinder. Alt det kommer vores nye redaktionelle univers til at bugne af – og rejsen er kun lige begyndt.

Lad os starte med navnet på vores nye redaktionelle satsning. SLOW DOWN. Accelerationssamfundets højhastighedstog nærmest flyver hen over skinnerne, og mens høj fart bestemt er berettiget nogle steder, er der andre steder behov for en rolig perron. Et sted, hvor vi kan stige af ræset, læne os tilbage i bløde puder og lade os opsluge og omfavne af noget dejligt. SLOW DOWN er vores bud på en sådan perron.  

 

Hos LAURIE har vi et erklæret mål om at bidrage til velvære for alle verdens kvinder. Dels gennem vores tidløse tøj, som er flatterende og behageligt på samme tid. Dels gennem initiativer, som forbedrer livskvaliteten for alle, der er med til at producere vores klassiske klæder. Og sidst, men ikke mindst, ved at bidrage aktivt til en modeindustri, hvor bæredygtige principper skal blive ligeså naturlige som vores egen vejrtrækning.

    

1920x1080_railway

FOTO: LAURIE | PR 

Bølgende bæredygtighed, omhu og omtanke

I løbet af de seneste årtier har en galopperende fart og en bugnende produktion sneget sig ind i modeindustrien. Men hverken mennesker eller miljø har uendelige ressourcer, og heldigvis tyder meget på, at vi står ved åbningen af en ny æra, hvor den erkendelse får lov af folde sig mere og mere ud.

 
 

Nutidens modebillede bruser af bæredygtighedsbølger, og fair forhold i produktionen fylder stadigt mere i de enkelte modevirksomheder. Eller sagt på en anden måde: Omhu og omtanke vinder terræn. Livscykler og holisme er det nye sort. Og vi er vilde med det! Det har nemlig den sidegevinst, at vi kan fylde SLOW DOWN med metervis af gode og sanselige historier, som går godt til dampende varm kaffe i yndlingskoppen og hyggespredende stearinlys i vintermørket.

Grøn fredag, gaveregn og perfekte bukser

Vi lancerer SLOW DOWN midt i en juletid, så blandt de allerførste artikler finder du selvfølgelig én, som går i gaveinspirations tegn: SPRED JULEGLÆDE MED GRØNNE GAVER. Det amerikanske fænomen Black Friday, som for mange er blevet startskuddet til julegaveindkøbene, behandler vi i artiklen GREEN IS THE NEW BLACK  – hvor du også finder idéer til at gøre den sorte fredag grøn(nere).

 

Venter der en julefrokost eller to forude, er der inspiration at hente i style guiden 7 DAYS, 7 WAYS. Her viser stylisten Louise Amstrup dig nemlig, hvordan du med blot ét par kvalitetsbukser som basis kan skabe 7 meget forskellige looks, så der er ét til alle ugens 7 dage. Selvfølgelig også (jule)festdagene.

 
 

Mangler du inspiration til at finde de perfekte bukser, er Louise Amstrup også din go-to-woman. Efter 25 år i modebranchen har den passionerede stylist lært et og andet om både pasformer og kvindeformer. Hun koncentrerer sin viden i artiklen STYLISTENS 3 BEDSTE BUKSEBUD.

Elefantspisning og nye stjerneskud

I en overflodskultur, hvor der fremstilles langt mere, end der efterspørges, kan aflæring af uholdbar adfærd være nødvendigt. Det – og meget andet – reflekterer Lena Trend, som er direktør i COZE AARHUS, over i interviewet MODEBRANCHENS BUZZWORD NUMMER 1.


Normalt er der and på julemenuen – men var det noget med en elefant? I 2018 startede Anne Katrine Blirup fra Sustainawear med at holde workshops for modebranchen, hvor menuen bestod af savannens kæmpemæssige snabeldyr. Hvordan det siden er gået kan du læse om i interviewet HVORDAN SPISER MAN EN ELEFANT? 


Sidst, men ikke mindst, kan du se nærmere på, hvad designskolernes nyeste talenter har på tapetet. Vi har nemlig tegnet en råskitse af fire nyuddannede, bæredygtighedsorienterede designere i artiklen DESIGNHIMLENS NYE STJERNESKUD.

Vi håber, at du vil komme til at holde ligeså meget af SLOW DOWN, som vi allerede gør. Og vi glæder os (nærmest som små børn til jul…) til at fylde vores rolige perron med mange flere fantastiske historier, som bare venter på at blive fortalt. Endnu engang: Hjerteligt velkommen til!

Læs også...

Womankind

Hvordan spiser man en elefant?

Det gør man ifølge et afrikansk ordsprog ved at tage én bid ad gangen. Kan den grønne omstilling inden for modebranchen sammenlignes med elefantspisning? Vi spørger Anne Katrine Blirup fra Sustainawear.

Greening

Designhimlens nye stjerneskud

Hvordan ser afgangsprojekterne fra den nyeste designgeneration ud? Og hvilken rolle spiller tidens bæredygtige fokus for kreationerne? Oplev vores råskitser af fire nye designstjerneskud, som bringer grønne håb for modebranchen.