Designhimlens nye stjerneskud

Share Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Hvordan ser afgangsprojekterne fra den nyeste designgeneration ud? Og hvilken rolle spiller tidens bæredygtige fokus for kreationerne? Oplev vores råskitser af fire nye designstjerneskud, som bringer grønne håb for modebranchen.
Mød fire designstjerneskud, som vi glæder os til at se meget mere fra. 

I sommeren 2021 præsenterede en ny generation af modedesignere deres afgangsprojekter på Det Kongelige Akademi og Designskolen Kolding. Meget sigende hed den ene afgangsudstilling SOLUTIONS, mens den anden hed TRANSFORM.

 

Hos LAURIE har vi kigget nærmere på deres kreationer og de tanker, som ligger til grund for dem. Talentmassen og kreativiteten er stor blandt de nyuddannede designere, men vi er faldet for især fire talentfulde kvinder. Deres mindset er bæredygtigt, og deres afgangsprojekter vidner om en særlig kærlighed til det gode håndværk. Her tegner vi fire små råskitser, som giver dig en fornemmelse for deres designverdener. 

Foto: PR. 


VIBE JUUL THOMSEN

Længere levetid til tøjet 

Modefænomenet fast fashion handler om hurtigt skiftende kollektioner, flygtige trends og masseproduktion, som presser priserne i bund. Det præger materialer og produktion – og ofte går det også ud over afprøvning og tilpasning. 

 

Vibe Juul Thomsen har sammen med modesigner Jan Machenhauer designet en kollektion af hverdagstøj i naturlige materialer, hvor klæderne kan tilpasses den enkelte kvindes krop og dermed opnå en længere levetid. 

 

Foto: PR. 

 

MAYA LOUISE HEMPEL-JØRGENSEN

Vores nye gamle verden

For at skabe en mere bæredygtig verden er vi nødt til at kigge tilbage og bringe fortid ind i nutid og fokusere på kvalitet og holdbarhed. Det mener Maya Louise Hempel-Jørgensen, som med udgangspunkt i den gamle, tekstile teknik filtning har designet tre jakker. Ved at skabe sine egne tekstiler og lade dem være en del af formgivningen af de tre silhuetter viser Maya Louise Hempel-Jørgensen to væsentlige aspekter ved at være i live: råhed og skrøbelighed.  

 

 

Foto: PR. 

 

VIOLA EMILIE WREDE

Moden i bevægelse

Ved at placere modedesign i en ny og tværfaglig kontekst er Viola Emilie Wrede en del af en ny bevægelse inden for mode. Hun bevæger sig væk fra det sæsonbetonede og trendbaserede for i stedet at stile efter værdiskabelse. Hendes kollektion er designet med bæredygtige materialer og består af tre looks skabt i samarbejde med danser og kunstner Linh Le og billedkunstner Phuc Van Dang. Deres performance OUR BODY PRODUCED får os til at stoppe op og opleve kroppen i naturen. 

 

Foto: PR. 

 

ALLA SINKEVICH

Langtidsholdbart og bionedbrydeligt

Godt håndværk, opfindsomhed og lang levetid. Det er tre kendetegn, som går igen i Alla Sinkevichs kreationer. I afgangsprojekt MIRROR har hun fokuseret på bionedbrydelige materialer og den særlige sanselighed, som kan opstå, når kontrastfulde tekstiler blandes. Projektets beklædningsgenstande er skabt på basis af silkeprøver, europæisk overskudsstof (som typisk kaldes deadstock i branchesprog) – og rå uld fra Odsherred. Alla Sinkevich brænder for den bæredygtige livscyklus og det tidløse design – og så er hun stor tilhænger af det, man i modebranchen kalder zero-waste fashion. 

 

 

Læs også...

Womankind

Hvordan spiser man en elefant?

Det gør man ifølge et afrikansk ordsprog ved at tage én bid ad gangen. Kan den grønne omstilling inden for modebranchen sammenlignes med elefantspisning? Vi spørger Anne Katrine Blirup fra Sustainawear.

Womankind

Modebranchens buzzword nummer 1

Da Copenhagen Fashion Week indtog København i august 2021, var der ét ord, som overstrålede alle andre: Bæredygtighed. Her ser Lena Trend fra COZE AARHUS nærmere på det buzzskabende ord, beklædningsoverflod og kunsten at aflære sig uholdbar adfærd.