Spred juleglæde med grønne gaver

Share Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Juletiden er lige om hjørnet, og vi har reserveret en plads til dig på den grønne gren. Herfra giver vi dig udsigt over et funklende landskab af både julegaveidéer og lækkerier til adventskalenderen. Gå på opdagelse i en gaveregn med fokus på bæredygtighed.

At være på den grønne gren handler normalt om at befinde sig i en privilegeret situation. Måske grundet held, måske grundet flid eller dygtighed. Vi har dog tilladt os at udvide udtrykket til også at handle om advents- og julegaver, der spreder grøn glæde. Har du lyst til at opfylde julegaveønsker samtidig med, at du giver miljøet en tiltrængt krammer – så får du hér seks grønne idéer. 

1. KOLDPRESSEDE, ØKOLOGISKE SÆBEBARER FRA ELOU

Hos Elou finder du et stilrent udvalg af genanvendelige, zero waste produkter til en miljøvenlig hverdag. Vi har kastet vores kærlighed på deres skønne sæbetrio, som udelukkende er baseret på koldpressede, økologiske olier og butters af højeste kvalitet. Det særlige ved sæbe af koldpressede olier er, at der i sæbeprocessen dannes glycerin, hvilket fungerer som en naturlig fugtgiver. Sæbernes gode, rensende og plejende egenskaber gør dem desuden ideelle til selv meget tør og sensitiv hud. Sammensæt selv din favorittrio lige her – og tag endelig også en dukkert i resten af Elous luksuriøse udvalg, når du besøger shoppen. 

FOTO: LAURIE | PR 

2. SJÆLFULDE, INDISKE ACCESSORIES
FRA RELOVE AND ROSES

“Jeg synes, det så fascinerende, at stoffet har en historie. At det har været vidne til en anden kvindes liv og traditioner, og at en ny kvinde så vil købe det, glæde sig over det og fortsætte historien – det værdsætter jeg virkelig.”

Sådan lyder det fra Mia Staunsager, som er kvinden bag RELOVE and roses. Her træder du ind i et univers af silke, mønstre og farver, som i deres tidligere liv ofte har været en del af indiske kvinders hverdag i form af smukke sarier. Glæd dig til at gå på opdagelse i en verden af skønhed, hvor der altid er fokus på en bæredygtig skabelsesproces centreret om ordene REuse, REmake og RElove. 

FOTO: LAURIE | PR 

3. SORT ELEGANCE FRA ECHTE

Har du en særlig kvinde i dit liv, som fortjener en julegave, der holder? Når man som kjole kan passe ind i kategorien ”den lille sorte”, så er man nærmest trådet til et langt liv. Og det er præcis den kategori, denne flæsekjole fra ECHTE passer ind i. Kjolens bløde viskoseblanding lader huden ånde, og med sin glansfulde overflade kan den både dresses op og ned. ECHTE bygger på et bæredygtigt mindset koblet med et brændende ønske om at klæde os forbrugere bedre på til en grønnere fremtid. Med podcasten ’Wear your values’ giver ECHTE os endda et kig ind i modebranchens kulisser og begrebet ’bæredygtig mode’. 

FOTO: LAURIE | PR 

4. BADETØJ OG BABYSKILDPADDER FRA
COPENHAGEN CARTEL

Hvis du gerne vil glæde en lille vandhund, har Copenhagen Cartel det måske bedste badetøj nogensinde! Alt, hvad kartellet fremstiller, bygger på bæredygtige tanker – og et ønske om at befri verdenshavene for så meget plastik som muligt. Der driver massevis af gamle fiskenet rundt i havene, fordi nylonen og de øvrige plastikkomponenter, som nettene er fremstillet af, er ekstremt holdbare. Copenhagen Cartel genanvender de gamle fiskenet til bl.a. badetøj, men bæredygtighedsinitiativerne stopper ikke her. I samarbejde med bl.a. nonprofitorganisationen SEE Turtles bidrager de til havskildpaddernes overlevelse. Og du kan nu gøre det samme! For hvert produkt du køber hos Copenhagen Cartel, redder du en babyhavskildpadde. Og hvis du er til mommy-matching, findes der tilmed matchende lækkerier i kvindekollektionen. 

5. NEPALESISKE PERLEARMBÅND FRA PLANETWIZE

Hvis søstersolidaritet gør dig glad, er de smukke glasperlearmbånd fra Planetwize den perfekte julegave til din veninde, mor, søster, datter – eller en anden sød én, som har fortjent noget særligt. De er nemlig håndknyttet af nepalesiske kvinder i eget hjem. Traditionelt står kvinderne i Nepal for alt arbejdet i hjemmet, men med denne fleksible arbejdsform får de mulighed for samtidig at skabe sig en indtægt. Planetwize er sat i verden for at gøre det lettere at finde gaver fra den mest bæredygtige ende af skalaen, og udvalget er faktisk imponerende. 

6. TIDLØSE HABITBUKSER FRA LAURIE

Hos LAURIE elsker vi alle klassikerne. Garderobens tidløse items, som vi vender tilbage til sæson efter sæson. Det langtidsholdbare perspektiv sikrer nemlig både større kærlighed til tøjet i sig selv og til miljøet som helhed. Og så er det bare skønt med en basisgarderobe af høj kvalitet. Et par klassiske habitbukser er altid gode at kunne gribe ud efter, og med denne style har du muligheden for at glæde en af dine kære med langtidsholdbar luksus. Habitbukserne fås i farverne black, navy, ginger og bronze, de er fremstillet i den blødeste satin med økologisk bomuld, de er OEKO-TEX® certificerede – og så har de elastisk linning. What’s not to like? 

FOTO: LAURIE | PR 

Læs også...

Womankind

Hvordan spiser man en elefant?

Det gør man ifølge et afrikansk ordsprog ved at tage én bid ad gangen. Kan den grønne omstilling inden for modebranchen sammenlignes med elefantspisning? Vi spørger Anne Katrine Blirup fra Sustainawear.

Greening

Designhimlens nye stjerneskud

Hvordan ser afgangsprojekterne fra den nyeste designgeneration ud? Og hvilken rolle spiller tidens bæredygtige fokus for kreationerne? Oplev vores råskitser af fire nye designstjerneskud, som bringer grønne håb for modebranchen.