Ny festival ser dagens lys – skal du med?

Share Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Det er svært at sige 2022 uden samtidig at sige bæredygtighed. Tanker om en mere bæredygtig tilgang – til verden og til livet – fylder hos rigtig mange af os. For vi er efterhånden helt på det rene med, at vi må stå sammen og handle, hvis kommende generationer skal have den tilværelse, de fortjener.

Født for foden af disse kendsgerninger og helt i tråd med tidsånden ser en ny festival nu dagens lys. Fair Festival hedder den, og der er tale om en forbrugermesse med bæredygtige produkter, tanker og idéer som omdrejningspunkt.

Bliv klædt på med et kompas til bæredygtighedsjunglen

I en jungle af labels og statements, som deklarerer klimakærlige intentioner, kan det være svært at navigere som forbruger. Fair Festival ser det som sin ypperste mission at klæde danskerne på, så de fremadrettet kan træffe de mest bæredygtige valg – og på den måde være med til at øge efterspørgslen på de mest bæredygtige produkter.


For LAURIE gælder det, at hver eneste kollektion bliver til på baggrund af et bæredygtigt mindset. Vi sværger til tidløse silhuetter i de bedste og mest bæredygtige materialer, og målet er altid at skabe garderobefavoritter, som man har lyst til at passe på. Garderobefavoritter, som man værner om og lader leve så længe, som det overhovedet er muligt.  

Mød LAURIE og andre grønne pionerer

Bag LAURIE står modevirksomheden COZE AARHUS, som er ejet af Lena Trend. Da hun første gang hørte om Fair Festival, mærkede hun instinktivt en lyst til at bakke op og bidrage. Hun er derfor blevet investor i virksomheden bag festivalen, samt sponsor sammen med en række almennyttige fonde, industrivirksomheder og andre førende brands.

”Jeg interesserer mig for den grønne omstilling, og da det er nogle meget dygtige og dedikerede kræfter, som står bag Fair Festival, var det kun naturligt for mig at gå helhjertet ind i projektet. Jeg glæder mig rigtig meget til festivalen, for den kommer til at boble over med brands, som alle sigter efter en grønnere fremtid – med alt, hvad det indebærer, af udvikling og omstilling. Der kommer bæredygtighedspionerer fra et bredt felt af brancher, som kan bidrage med hvert sit perspektiv – og vi kommer selvfølgelig til at stå klar med svar på alt, hvad vi ved om bæredygtighed og grønne tendenser indenfor modebranchen,” fortæller Lena Trend.

Modeshow, talks, debatter og masser af kreative workshops

COZE AARHUS vil være at finde med en stor stand, som både kan berige de besøgende med baggrundsinformationer og langtidsholdbare garderobeitems, som fra designerens første streg til syerskens sidste sting er trådet i bæredygtighedens navn. Sammen med en lange række af de øvrige modebrands, som byder indenfor til en fair weekend, medvirker COZE AARHUS desuden i et storstilet modeshow fyldt med inspiration til en mere miljøvenlig garderobe. Udover LAURIE vil modellerne vise lækkerier fra bl.a. Sissel Edelbo, Elsk, By Garment Makers, Liebe Nordic, AMOV Apparel, CONSJUS, Another View, ACT Today, Favn København, WoolbyElle m.fl.


Den første Fair Festival kommer til at løbe af stablen i Aarhus den 1.-3. april 2022, hvor Ridehuset og Aarhus Congress Center kommer til at danne rammen om tre dage fyldt med bæredygtige brands og produkter, smagfuld mad og musik, inspirerende talks og debatter – tilsat masser af kreative workshops med upcycling som rød tråd. Derudover deltager bl.a. forfatter og klimaaktivist Signe Wenneberg, bæredygtighedskonsulent Tanja Gotthardsen og CSR-rådgiver Anne Katrine Blirup, som sammen med andre eksperter vil udkrystallisere den grønne omstillings vigtigste fikspunkter og inspirere til en grønnere hverdag.


Ses vi til Danmarks første Fair Festival?

Læs også...

Womankind

Hvordan spiser man en elefant?

Det gør man ifølge et afrikansk ordsprog ved at tage én bid ad gangen. Kan den grønne omstilling inden for modebranchen sammenlignes med elefantspisning? Vi spørger Anne Katrine Blirup fra Sustainawear.

Greening

Designhimlens nye stjerneskud

Hvordan ser afgangsprojekterne fra den nyeste designgeneration ud? Og hvilken rolle spiller tidens bæredygtige fokus for kreationerne? Oplev vores råskitser af fire nye designstjerneskud, som bringer grønne håb for modebranchen.